GYIK

GYIK

Melyek a lehetséges terhek?

Az ingatlanon lévő lehetséges terhek: közmű elmaradás (víz, gáz, áram, fűtés…), közös költség elmaradás, jelzálog hitel a lakásra… és számos más.

Milyen kötelezettségekkel rendelkezik az eladó?

A megbízási szerződésben foglaltak minden pontja! Valóságos adatok megadása, információ visszatartás meghiúsíthatja az eladást, és nem mentesíti a várható események alól. Kiemelt figyelmet kap: – Megbízás aláírása után köteles együttműködni az ingatlanossal, és el kell fogadnia, hogy az ingatlanoson keresztül fognak folyni az események. Amennyiben nincs meg az együttműködés a Budapest Property Rental felbonthatja a szerződést. – Nem köteles limitárat megadni, de ha megjelöl egy limitösszeget, és ezen az áron vevő jelzi vételi szándékát köteles eladni. – Elfogadott vételi ajánlat esetén nem vonhatja vissza a megbízási szerződést. – Közvetítői díj megfizetésére köteles, ha a mi vevőnknek adtuk el az ingatlant: Normál esetben, Ha nem veszi át a limitáron érkezett ajánlatot. Ha az elfogadott ajánlatot követően a tulajdonos eláll az eladástól. Amennyiben a megbízás lejáratát követő 1 éven belül eladja a lakást a Budapest Property Rental által bemutatott vevőnek, kötbérrel együtt kell megfizetnie a jutalékunkat. Ha megállapodott vételi ajánlat után derül ki, hogy elővásárlási jog van az ingatlanon.

Miért dolgoznék ingatlanossal?

Az ingatlan értékesítése teljes körű szakmai felkészülést igényel, valamint egy ilyen folyamat számos gazdasági és jogi területet érint. Megfelelő tudás hiányában komoly adóügyi problémája keletkezhet mind az eladónak, illetve mind a vevőnek. Ezek mellett természetesen nem elhanyagolható szempont a több éves piaci rálátás, valamint a kiterjesztett ügyfélkör megléte, mely jelentősen leegyszerűsíti a Budapest Property Rental értékesíti folyamatait.

Mennyit ér az ingatlanom, mennyi időn belül fog elkelni?

A piaci árát az értékesítő kollégánk fogja tudni meghatározni, amennyiben a lakás a reális piaci értéke fölött maximum 5%-kal van hirdetve, az ingatlan 2 hónapon belül el fog kelni

Hány %-os szolgáltatási díjat számolnak fel?

A Budapest Property Rental irodái normál esetben 4,5%-os sikerdíjjal dolgoznak. Emellett 4% (kizárólagos) és 5%-os (eseti) szerződésekkel tudjuk segíteni az eladó eladási szándékát. Ezek a díjak tükrözik a Budapest Property Rental tanácsadóinak szaktudását és profizmusát, amivel az ügyfeleinket szolgálják.